NK schoolbowlen 2020

Al ruim 25 jaar bereikt de NBF (landelijke bowlingbond) ieder seizoen weer vele honderden kinderen, die op een leuke en sportieve manier kennis maken met de bowlingsport, het centrum bij hun in de buurt èn de vereniging. Hiermee hoopt de NBF met de organisatie van het NK Schoolbowlen te bereiken dat de kinderen in de toekomst vaker terugkomen om te bowlen en in het beste geval zelfs aansluiten bij de vereniging.

Voor Noordwijkerhout en omgeving heeft All American Bowling (AAB) samen met de Bowlingvereniging Noordwijkerhout (BVN) haar medewerking toegezegd. De inschrijvingen zijn via de diverse scholen gelopen. Voor de BVN doen 148 teams mee, een record aan inschrijvingen. Een actueel overzicht van de deelnemende bowlingcentra komt later: hier te staan.

Hoe werkt het precies? Alle teams (bestaande uit 3 kinderen) spelen een voorronde van 3 games. Van alle deelnemende teams plaatst minimaal de kampioen per bowlingcentrum zich voor de landelijke finale. Om grote krachtsverschillen tussen teams te beperken mag er, per team, maximaal één spe(e)l(st)er lid zijn van de NBF. Elke school kan met twee teams kampioen worden. Er wordt namelijk een kampioenschap voor de groepen 5&6 en een kampioenschap voor groepen 7&8 gespeeld. Groepen 5&6 spelen met zogenaamde bumpers, zodat de bal niet in de goot kan verdwijnen.

Bij eindstand regio kan je later nakijken hoe jouw team het doet in de competitie.
Meer informatie over het schoolbowlen is op een later tijdstip te vinden op de website NBF.
Daar worden de landelijke standen bijgewerkt.

Het team met de hoogste score plaatst zich voor de landelijke finale op zaterdag 16 mei 2020 bij Lucky's Bowling te Warmond. Tevens worden er, naar rato van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra finaleplaatsen toegewezen. Door meerdere teams in te schrijven voor dit NK Schoolbowlen vergroot je de kans dat één of meerdere teams van jouw school aan de landelijke finale kunnen deelnemen.
De school die deelneemt met het meeste aantal teams mag GRATIS MEESPELEN!

Veel succes en natuurlijk veel speelplezier!